Škorica cejlónska mletá BIO 100g
Kód: 3646Podrobný popis
Škoricu je možné využiť všelijako: pri pečení múčnikov (napr. závinov), do teplých nápojov (horúce džúsy, varené víno), ale aj pri výrobe domácej kozmetiky (trocha škorice do balzamu na pery pery prekrví a tým sa zväčší).Ale čo je vlastne škorica a na čo je dobrá? Škorica je korením, ktoré je kôrou stromu. Tento strom pochádza z Ázie a prvé zmienky o ňom sú z Číny z obdobia 4000 rokov pred n. l., následne sa škorica dostala do Grécka. Dokonca Aristoteles poznal škoricu a domnieval sa, že pochádza z ďalekých krajín, odkiaľ ju donášajú obrovské vtáky. Až Alexander Macedónsky (žiak Aristotelov) pri ťažení do Indie spoznal pravdu o tomto korení. K nám do Česka sa škorica dostala až v 15. storočí.
Škorica má blahodárne účinky na naše zdravie (pri pravidelnej konzumácii): napomáha tráveniu, pomáha ženám pri silnej menštruácii, podporuje chuť do jedla, pomáha znižovať cholesterol av zimne nás spoľahlivo zahreje a dokáže nás do istej miery ochrániť pred sezónnym prechladnutím a chrípkou.
Tip pre vás: Zohrejte mlieko, rozpustite v ňom maslo a pridajte škoricu. Tento elixír zmierni bolesť v krku a pri prechladnutí vás a váš organizmus zahreje.
Zloženie:
100% škorica
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 317 kcal
Tuky 3,20 g
z toho nasýtené 0,90 g
Sacharidy 56,00 g
z toho cukry 55,40 g
Vláknina 24,40 g
Bielkoviny 3,90 g
Soľ 0,05 g
Krajina pôvodu:
Madagaskar
Dodatočné parametre
Kategória: | suché plody |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.